Welkom op de archiefpagina's van E-zine Nieuwe Maan!
Nieuwe Maan publiceert wekelijks een artikel over hekserij, alternatieve geneeswijzen en de maan.
Oude artikelen worden op onderwerp gesorteerd en op de archiefpagina's geplaatst.
Hier vind je alle artikelen over kruiden.

14/04/04

Berkensap

Maart is de maand om te reinigen, je ontdoen van opgepotte troep. In vroegere tijden werd tijdens die voorjaarsreiniging dikwijls gebruik gemaakt van de krachten en werking van de berk. De berk heeft het voorjaar een zeer heftige sapstroom. Een tak van een berk afzagen in het voorjaar betekent meestal het einde van die boom, want de boom bloed dood. Als je echter een takje afbreekt, zal al snel berkewater gaan druppelen.

Image hosted by Photobucket.com


Berkewater is een zeer heilzaam vocht. Het reinigt het lichaam als geen ander vocht uit de natuur. Berkewater kun je makkelijk opvangen, door b.v. een goed uitgekookte jampot op een trap te zetten onder een berkentwijg die met een heel scherp mesje schuin is afgesneden, zodat de berkewaterdruppels precies in die jampot vallen. Na een paar uur is de jampot vol. Gedurende een week kun je iedere dag een eetlepel van dat zuivere berkewater drinken. Bewaar het verzamelde berkewater goed afgesloten op een koele plaats en ga er vooral zeer hygiƫnisch mee om, want anders bederft het. Nooit langer dan zeven dagen bewaren. Als je over een berkeboom kunt beschikken is iedere dag vers berkewater wel zo goed.
Is er geen berkeboom in de buurt dan kan je kiezen voor het berkenwater dat Weleda in de handel heeft.

4 Reakties:

Anonymous Anoniem schreef...

Hallo,

Ik heb 10 jaar terug berkenhaarwater gebruikt echter allergisch voor parfum. Hoe kan ik berkenhaarwater zelf maken?

1:13 p.m.

 
Anonymous Willie schreef...

Ik heb geen recept voor je. Wellicht kun je het berkensap gebruiken. Koop anders berkenhaarwater van een merk zoals Weleda. Zij gebruiken alleen natuurlijke ingredienten.

2:23 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

Volgens boomspecialisten gaat een berk niet dood als er takken gesnoeid worden in de winterperiode. Het is alleen een vervelend gezicht zo'n "huilende" boom en er kunnen zwarte (roet-)schimmels gaan groeien op de wonden (sap bevat voeding).

12:16 p.m.

 
Anonymous Anoniem schreef...

MAAR IS HET ALTIJD DRINKBAAR?
WIJ HEBBEN ER DRIE IN ONZE TUIN MAAR OM HET ZO GELIJK TE KUNNEN GEBRUIKEN?

EN ONZE KIWI BOOM HEEFT HET ZELFDE OOK WEET U DAAR WAT VAN

HET BESTE ANONIEMPJE

6:32 p.m.

 

Een reactie plaatsen

<< Terug

Powered by Blogger